Expositie Arvid en Elbe Stevens

Vliegveld

Beste mevrouw/mijnheer,

Van harte nodigen wij u uit voor de expositie ‘Invisible Trails’ van Arvid & Elbe Stevens.
De expositie wordt 2 september om 15.00 uur door Derek de Lint geopend.

In deze expositie wordt werk getoond van beeldhouwer/kunstenaar Arvid en van fotograaf/regisseur Elbe Stevens. Met ‘Invisible Trails’ heeft Elbe Stevens zich in zijn foto’s laten leiden door zijn achtergrond als scenarioschrijver en regisseur. De foto’s suggereren een groter verhaal, dat zich voor en na het fotografisch moment afspeelt.

In ‘Invisible Trails’ staan momenten van aankomst of vertrek centraal. Kwetsbare momenten, ze gaan vaak gepaard met hoop of juist verdriet. Elk beeld in deze serie is vanuit een andere emotie opgebouwd. Soms ernstig, haast dreigend, soms luchtig en frivool.

In visueel opzicht worden de beelden verenigd door stemming, beheerst kleurgebruik en een geordende vlakverdeling.
Zowel bij de fotografie als bij zijn korte films gebruikt Elbe de techniek om tot een optimale esthetische uitdrukking te komen. Daarbij is de vorm altijd even belangrijk als de inhoud. Bij de uitvoering van zijn concepten is Elbe inhoudelijk en technisch voortreffelijk geholpen door fotograaf/cameraman Rolf Dekens en beeldwerker Jefta Arts.

Elbe Stevens (1968) studeerde audiovisuele vormgeving aan de Sint Joost Academie in Breda. Tijdens zijn opleiding won hij de Filmnet scenarioprijs op het filmfestival in Rotterdam. Hij werkte vervolgens als schrijver en regisseur mee aan vele drama en comedy producties, voor zowel de publieke als de commerciële omroep.

In 2011 werd hij samen met Pieter Bart Korthuis en Franky Ribbens genomineerd voor de Lira scenarioprijs voor zijn bijdrage aan ‘Penoza’ (KRO). De serie is inmiddels aangekocht in Amerika door de ABC studio’s.

Naast het televisiewerk is Elbe altijd autonoom blijven werken. Hij heeft zes korte films gemaakt waarvan ‘Behind the wall’ (2010) met Mimoun Oaissa en ‘Anatole’ (2011) met Derek de Lint het bekendste zijn. Ze zijn in meer dan twintig landen uitgebracht (onder andere door Canal+). Recentelijk profileert Elbe zich ook als speelfilmproducent. Samen met Bijker Film/TV en de AVRO produceert hij de lange bioscoopfilm ‘Het Zwaard van D’Artagnan’ (première herfst 2013).

De expositie duurt tot 28 oktober. We hopen u te mogen begroeten.

Met vriendelijke groet,

Arvid, Elbe Stevens en Doret Huibers


Volgende expositie:


Gallery Bell’Arte
Jekerweg 51 (Achter het politieburo wijk 12)
6212 GA MaastrichtT/F +31 (0)43 – 321 17 02
E: welkom@gallerybell-arte.com
www.gallerybell-arte.com
Geopend:
di. t/m za. 11.00 – 17.00 uur
zo. 14.00 – 17.00 uur en op afspraak