Expositie “Meesters in de beeldhouwkunst” dit jaar uitsluitend in Gallery Bell Arte

Sexual desire
Sexual desire – Henri Lannoye

Maastricht, 12 mei 2012

KENNISGEVING – Expositie “Meesters in de beeldhouwkunst” dit jaar uitsluitend in Gallery Bell Arte

Geachte mevrouw/heer,

De expositie “Meesters in de beeldhouwkunst” welke ieder jaar in de galerie als ook in de kasteeltuinen van Château Neercanne en Château St. Gerlach plaatsvindt, zal in deze vorm dit jaar niet doorgaan. Dit meldt de organiserende Gallery Bell’Arte uit Maastricht. De expositie zal dit jaar uitsluitend in de galerie en haar bijbehorende beeldentuin plaatsvinden.

“Meesters in de beeldhouwkunst”, de grootste beeldenexpositie van de Benelux, werd al veertien keer eerder georganiseerd door de galerie. De expositie kenmerkt zich door een grote diversiteit. De expositie heeft inmiddels een traditie opgebouwd aan internationaal bekende beeldhouwers die mee deden aan eerdere edities. De hoge kwaliteit van het werk, de omvang van de expositie en de variatie in stijl zijn kenmerken die deze expositie groot hebben gemaakt. “De kleinere beeldhouwwerken werden altijd in de galerie en haar beeldentuin geëxposeerd. De grote beeldhouwwerken waren in de prachtige entourage van de kasteeltuinen van Château Neercanne en Château St. Gerlach te zien.”, zo vertelt mevrouw Huibers van Gallery Bell’Arte.

Aanleiding voor het besluit om dit jaar de expositie niet in deze vorm door te laten gaan is de toename van bronzen beelden die uit beeldentuinen, musea maar ook uit openbare ruimtes worden gestolen. Het risico dat de organisator, de ‘gastheren’ Château Neercanne en Château St. Gerlach als ook de verzekeringsmaatschappijen moeten aangaan, durven zij momenteel niet te nemen.

Een alternatief, zoals bijvoorbeeld het beveiligen van beelden middels een chip of gps-systeem, is op dit moment nog te kostbaar.

De exacte datum van de expositie in de galerie wordt binnenkort bekendgemaakt. Ondertussen is er werk te zien van bekende namen zoals: Arvid, Fons BemelmansGerti BierenbroodspotEmile CornelisJan Desmarets, Luigi GalliganiCarlos Mata, Henry LannoyeRosa SerraPalolo ValdesFrancesca Zijlstra en Ans Zondag.

We hopen u te mogen begroeten. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken: 043 – 321 17 02.

Met vriendelijke groet,

Doret Huibers

Gallery Bell’Arte
Jekerweg 51 (Achter het politieburo wijk 12)
6212 GA Maastricht

T/F +31 (0)43 – 321 17 02
E: welkom@gallerybell-arte.com
www.gallerybell-arte.com

Geopend:
di. t/m za. 11.00 – 17.00 uur
zo. 14.00 – 17.00 uur en op afspraak
Alien
Labyrinth
Alien – Arvid Labyrinth – Erwin Meijer
Dancing Angels
Dancing Angels – Gerti Bierenbroodspot
Fusion
Caballo Tartaro
Fusion – Rosa Serra Caballo Tartaro – Carlos Mata
Stier
Toro
Stier – Ans Zondag Toro – Emile Cornelis
Queen of Awaille
Paard
Queen of Awaille – Francesca Zijlstra Paard – Fons Bemelmans
Hondje
Busto di Circe
Hondje – Jan Desmarets Busto di Circe – Luigi Galligani