De beeldhouwer van de onderkoelde perfectie, Jan Verschoor

De beeldhouwer van de onderkoelde perfectie, Jan Verschoor

Op dit moment is er de expositie van Jan Verschoor, beeldhouwer van de onderkoelde perfectie. Naast zijn bronzen is er ook divers nieuw werk te zien. Zo is er bijzonder glaswerk en zijn er mixed media objecten van hem te zien.
De brochure van deze expositie kunt u hier downloaden.

Over Jan verschoor
Jan Verschoor heeft talrijke monumentale kunstwerken uitgevoerd in opdracht van de overheid en het bedrijfsleven. Veel van zijn vrije werken hebben een plaats gekregen in museale en particuliere verzamelingen. Zijn werk wordt regelmatig tentoongesteld in musea en galeries in binnen- en buitenland.
Het oeuvre van de kunstenaar is omvangrijk en gevarieerd. Maar elk werk draagt het onmiskenbaar stempel van de maker, de persoonlijke signatuur. Ondanks zijn opleiding aan de Amsterdamse Rijksacademie volgens de figuratieve traditie koos Jan Verschoor bij het begin van zijn loopbaan voor de abstractie die hem meer ruimte bood voor het experimenteren met vormen en materialen.

Het experiment zit de kunstenaar in het bloed. Tijdens zijn loopbaan heeft Verschoor zijn werkterrein steeds vernieuwd en uitgebreid. Naast kunststof, marmer, aluminium, staal en brons hebben ook hout en glas hun plaats in het creatieve proces. De eigenschappen van elk materiaal zijn voor hem steeds een uitdaging om de vorm te bereiken die hem voor ogen staat.
Meer werk is hier te zien