Expositie “Angeli e uccelli” van Gerti Bierenbroodspot

Bierenbroodspot bij Gallery Bell’Arte

De expositie ‘Angeli e uccelli’ met werken van Gerti Bierensproodspot. Een expositie met werken in albast, tekeningen en beschilderd brons uit reizen in de archeologische wereld die Bierenbroodspot maakte.

De expositie duurt tot 27 februari 2011. De brochure van deze expositie is hier te downloaden.

Gerti Bierenbroodspot reisde samen met de archeoloog Judith Weingarten naar het verre oostelijke Anatolia, vlakbij de grenzen van Irak en Iran: het land van de Koerden. Daar, in alle leegte en stilte ontdekten zij de meest afgelegen opgravingsheuvels, de ‘Tepes’ en de bergplateaus zoals van Nemrut Daği.

Leeuwen, koningen, goden en arenden, de meesters van de hemelen en boodschappers van goden zijn de wachters van het mausoleum. De stenen beelden zijn gigantisch, gehakt uit de levende rots. Veel meer dan levensgroot zijn hun tronen met griffioenenpoten, arendklauwen en gehoornde leeuwenhoofden. Hier zitten Zeus en Apollon-Mitras te wachten; eeuwenlang. Goden- en godinnenbeelden, idolen, vogels en demonen van steen wachten daar om opnieuw geschilderd en bezield te worden. Zo gebeurde het.

Wij zien er naar uit u te mogen begroeten,

Gerti Bierenbroodspot en Doret Huibers

FOTOGRAFIE FONG LENG

Preview: zaterdag 13 november, 11.00 – 17.00 uur
Vernissage: zondag 14 november, 13.00-18.00 uur.
Beide dagen zal de kunstenaar aanwezig zijn.