Meesters in de beeldhouwkunst 2009

Meesters in de beeldhouwkunst 2009

Meesters in de beeldhouwkunst
De beeldenexpositie die in 2009 voor de dertiende keer werd georganiseerd door Doret Huibers in samenwerking met Camille Oostwegel is toonaangevend en uniek door zijn omvang en diversiteit. Meer dan 70 sculpturen met als accent op uit de beeldhouwkunst; het gekapte beeld in marmer, steen, graniet en albast.

De grote sculpturen komen in deze jaarlijkse expositie volledig tot zijn recht in de schitterende ambiance van de kasteeltuinen van Château St. Gerlach, Château Neercanne en de beeldentuin van de galerie. De kleinere beeldhouwwerken van de kunstenaars worden bij Gallery Bell’Arte geëxposeerd.

Zo is er 2009 onder andere werk te zien van Giovanni BalderiGerti Bierenbroodspot, Fioen Blaisse, Emile Cornelis, Jan Desmarets, Charles Dumernit, Lars Faber, Luigi Galligani, Evert van Hemert, Andreas HetfeldJan Mul, Jan Pater, Federico Schiaffino, Reinhoud Stam, Peter van de Locht, Els de Veen, Joris Verdonkschot, Ans Zondag en Francesca Zijlstra.

Deze expositie op drie dicht bij elkaar gelegen lokaties vormen samen de grootste beeldententoonsteling van de Benelux. Deze prachtige expositie bestaat uit een groot aantal sculpturen van diverse internationale kunstenaars. De expositie welke 30 mei 2010 wordt geopend zal dagelijks zijn geopend van 10.00 uur en 18.00 uur.

Voor informatie over overnachtingen kunt u terecht op www.chateauhotels.nl

Château Neercanne
Cannerweg 800, 6213 NP Maastricht
Château St. Gerlach
J. Corneli Allee 1, 6301 KK Valkenburg
Dagelijks geopend van 10.00 – 18.00 uur