Nieuwsbrief

Geachte mevrouw, meneer,

Bijgaand treft u onze nieuwsbrief aan.

Met vriendelijke groet,
Doret Huibers

Voor alle informatie:

Gallery Bell’Arte
Jekerweg 51 (Achter het politieburo wijk 12)
6212 GA Maastricht
Geopend:
di. t/m za. 11.00 – 17.00 uur
zo. 14.00 – 17.00 uur en op afspraak.
T/F +31 (0)43 – 321 17 02
E welkom@gallerybell-arte.com
I www.gallerybell-arte.com
I www.libasaf.com

Nog één maand Meesters in de beeldhouwkunst
Luigi Galligani Flora Pura essanza Prelude
De beeldenexpositie Meesters in de beeldhouwkunst die dit jaar voor de elfde keer is georganiseerd door Doret Huibers in samenwerking met Camille Oostwegel is nog slecht één maand te zien. Meer dan 100 sculpturen met werk varierend van figuratie tot abstratie.
De grote sculpturen komen in deze expositie volledig tot zijn recht in de schitterende ambiance van de kasteeltuinen van Château St. Gerlach en Château Neercanne. De kleinere beeldhouwwerken van de kunstenaars worden bij Gallery Bell’Arte geëxposeerd.

Zo is er onder andere werk te zien van Giovanni Balderi, Claudio Capotondi, Håkon Anton Fagerås, Inger Sannes en uiteraard zijn er ook veel sculpturen te zien van de gevestigde nederlandse namen als Gerti Bierenbroodspot, Emile Cornelis, Jan Desmarets, Luigi Galligani, Carlos Mata, Eddy Roos, Xander Spronken en Francesca Zijlstra. Opvallend dit jaar zijn het aantal beroemde italiaanse beeldhouwers.

Deze expositie op drie dicht bij elkaar gelegen lokaties vormen samen de grootste beeldententoonsteling van de Benelux. Deze prachtige expositie bestaat uit een groot aantal sculpturen van diverse internationale kunstenaars. De expositie is dagelijks geopend van 10.00 uur en 18.00 uur.

De beelden van Joris Gaymans zijn overigens nog tot en met 7 september 2008 te zien.
Voor informatie over overnachtingen kunt u terecht op www.chateauhotels.nl

Château Neercanne
Cannerweg 800, 6213 NP Maastricht
Château St. Gerlach
J. Corneli Allee 1, 6301 KK Valkenburg
Dagelijks geopend van 10.00 – 18.00 uur

Pleisterbeelden, het bewaren waard!
De Academie Beeldende Kunsten Maastricht (ABKM) bezit een omvangrijke historische gipsen beeldencollectie, aangeschaft vanaf de oprichting van de Teekenschool in 1823 tot in de jaren zestig van de twintigste eeuw. De gipsafgietsels van koppen, bustes, reliëfs, beelden en beeldjes uit allerlei stijlperioden en de écorchés waren bedoeld als tekenvoorbeelden.

Middels een symposium wil drs. Marjet van de Weerd in samenwerking met Jacques Spee uitdrukking geven aan deze hernieuwde belangstelling voor de gipsen beelden en de discussie rond conservering stimuleren. Marjet van de Weerd is afgestudeerd (OU, Cultuurwetenschappen) op een cultuurwetenschappelijk onderzoek naar de gipsen beeldencollectie van de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Jacques Spee is hoofddocent anatomie aan de Maastrichtse academie. Hier wordt soms nog (of weer) getekend naar het gips.  Drs. M.G. Jongejan, plastisch chirurg in ruste, heeft gedurende tien jaar geheel belangeloos veel afgietsels van de academie geconserveerd en opnieuw wit gemaakt.

Gallery Bell’Arte, stelt in de dagen rond het symposium eenmalig een van haar prachtige zalen open voor een aantal bijzondere gipsafgietsels van de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Gallery Bell’Arte wil daarmee haar respect voor deze unieke academiecollectie kenbaar maken.
Op zondag 12 oktober is de preview bij Gallery Bell’arte.

Meer informatie: www.abkmaastricht.nl

Carlos Mata overleden
Carlos Mata
Helaas moeten we u meedelen dat enkele weken geleden beeldhouwer Carlos Mata is overleden. Na een dynamisch leven is hij aan de gevolgen van een ernstige ziekte in zijn woonplaats Barcelona overleden.
Zijn warme persoonlijkheid en passie voor het beeldhouwen zullen we missen. Van zijn beelden zullen we blijven genieten.
Million Dollar Wedding

Tibor Henkes, de zoon van Doret, en zijn vriendin Linda zullen zaterdag 30 augustus verschijnen in de ‘Million Dollar Wedding’ show. Een spelshow waarin zij hopen ‘het droompaar van Nederland’ te worden. Mochten zij daartoe, na een aantal live-uitzendingen met daarin allerlei opdrachten worden uitgeroepen, zullen zij elkaar 1 november het ja-woord geven in een droomhuwelijk dat live op televisie wordt uitgezonden.

Uiteraard helpt hierbij ook úw stem om hen door uitzendingen heen te brengen!
Breng hier uw stem uit!

Maak kennis met het droompaar

Komende expositie: Luigi Galligani
De komende expositie zal Luigi Galligani met veel nieuw werk exposeren. De opening is 9 november 2008.