Uitnodiging opening ‘Invisible Trails’

Bankje
Bankje – Elbe Stevens

Beste mevrouw/mijnheer,

Van harte nodigen wij u uit voor de expositie ‘Invisible Trails’ van Arvid & Elbe Stevens.
De expositie wordt 2 september om 15.00 uur door Derek de Lint geopend.

In deze expositie wordt werk getoond van beeldhouwer/kunstenaar Arvid en van fotograaf/regisseur Elbe Stevens. Met ‘Invisible Trails’ heeft Elbe Stevens zich in zijn foto’s laten leiden door zijn achtergrond als scenarioschrijver en regisseur. De foto’s suggereren een groter verhaal, dat zich voor en na het fotografisch moment afspeelt.

In ‘Invisible Trails’ staan momenten van aankomst of vertrek centraal. Kwetsbare momenten, ze gaan vaak gepaard met hoop of juist verdriet. Elk beeld in deze serie is vanuit een andere emotie opgebouwd. Soms ernstig, haast dreigend, soms luchtig en frivool.
In visueel opzicht worden de beelden verenigd door stemming, beheerst kleurgebruik en een geordende vlakverdeling. Zowel bij de fotografie als bij zijn korte films gebruikt Elbe de techniek om tot een optimale esthetische uitdrukking te komen. Daarbij is de vorm altijd even belangrijk als de inhoud. Bij de uitvoering van zijn concepten is Elbe inhoudelijk en technisch voortreffelijk geholpen door fotograaf/cameraman Rolf Dekens en beeldwerker Jefta Arts.

Elbe Stevens (1968) studeerde audiovisuele vormgeving aan de Sint Joost Academie in Breda. Tijdens zijn opleiding won hij de Filmnet scenarioprijs op het filmfestival in Rotterdam. Hij werkte vervolgens als schrijver en regisseur mee aan vele drama en comedy producties, voor zowel de publieke als de commerciële omroep.
In 2011 werd hij samen met Pieter Bart Korthuis en Franky Ribbens genomineerd voor de Lira scenarioprijs voor zijn bijdrage aan ‘Penoza’ (KRO). De serie is inmiddels aangekocht in Amerika door de ABC studio’s.

Naast het televisiewerk is Elbe altijd autonoom blijven werken. Hij heeft zes korte films gemaakt waarvan ‘Behind the wall’ (2010) met Mimoun Oaissa en ‘Anatole’ (2011) met Derek de Lint het bekendste zijn. Ze zijn in meer dan twintig landen uitgebracht (onder andere door Canal+). Recentelijk profileert Elbe zich ook als speelfilmproducent. Samen met Bijker Film/TV en de AVRO produceert hij de lange bioscoopfilm ‘Het Zwaard van D’Artagnan’ (première herfst 2013).

Wilt u hierbij aanwezig zijn kunt u dat hier aangeven. De expositie duurt tot 28 oktober.

We hopen u te mogen begroeten.

Met vriendelijke groet,

Arvid, Elbe Stevens en Doret Huibers

 


Journey of life Journey of life
Afgelopen week is na een zeer kort ziekbed beeldhouwer Luc Bemelmans overleden.
Een mooi, gepassioneerd mens is plotseling weggevallen. Sinds het bestaan van onze galerie heeft Luc Bemelmans regelmatig met zijn bijzondere werk de galerie verrijkt. Middels zijn beelden zullen we hem herinneren als een zeer talentvol beeldhouwer die altijd op zoek was naar de verscheidenheid in vorm. Zijn vrouwfiguren en afgeplatte beelden. Ingetogen. Een liefdevolle vorm waarin zijn levenslust rust.

Gallery Bell’Arte
Jekerweg 51 (Achter het politieburo wijk 12)
6212 GA MaastrichtT/F +31 (0)43 – 321 17 02
E: welkom@gallerybell-arte.com
www.gallerybell-arte.com
Geopend:
di. t/m za. 11.00 – 17.00 uur
zo. 14.00 – 17.00 uur en op afspraak
Free diving
Free diving – Arvid
Safe secret
Mind above matter
Safe secret – Arvid Mind above matter – Arvid
Vliegveld
Vliegveld – Elbe Stevens