Over ons

Gallery Bell’Arte at the Kurhaus

Doen wat je hart je ingeeft. Dat is heel vrij vertaald de boodschap die Petrus Augustus de Génestet (1829 – 1861) de lezers van zijn gedicht ‘Stem des Harten’ (uit 1848) meegaf. Voor Doret Huibers is het credo van de Nederlandse dichter en theoloog nog steeds actueel. Zij begon ruim 25 jaar geleden in Maastricht haar Gallery Bell’Arte, die sinds april 2015 in het Kurhaus is gevestigd.

Art Breda 2015
2
INside
KurhaUS
Serre
previous arrow
next arrow

de kern van de schepping

Je hart volgen. Voor Doret Huibers betekende dit dat zij haar werkzaamheden in de zorg in 1993 verruilde voor die van galeriehoudster. Ondanks de onzekere tijden waarin zij die stap zette, beleefde zij met Gallery Bell’Arte een vliegende start. Met Paulus Reinhard, Fons Bemelmans en Emile Cornelis was Nic Jonk één van de eerste exposanten. Zijn succesvolle expositie in Maastricht droeg niet alleen bij aan de naamsbekendheid van de galerie, maar was voor Doret ook het bewijs dat zij met haar bewuste specialisatie (zij exposeerde aanvankelijk alleen beeldhouwkunst) op het goede spoor zat.

”Iedereen verklaarde me voor gek,” herinnert de galeriehoudster zich nog goed. “Maar de galerie liep vanaf de eerste tentoonstelling heel goed. Bij de selectie van kunstenaar volg ik nog steeds mijn hart. In Maastricht hebben we geweldige jaren beleefd.” Doret verhuisde haar in Maastricht opgebouwde levenswerk Gallery Bell’Arte van het diepe zuiden naar het Kurhaus. “Aan de verhuizing naar Scheveningen liggen onder meer praktische overwegingen ten grondslag. Het Kurhaus ligt vlak naast Museum Beelden aan Zee. Dat kan een bijzondere synergie opleveren en biedt goede mogelijkheden voor verschillende vormen van samenwerking. Ik denk daarbij aan een beeldenboulevard tussen beide toplocaties. De hotels van de Amrâth Groep zijn vaak gevestigd in monumentale panden met grote cultuurhistorische waarde. Ook op dat vlak is er dus sprake van een bijzondere vorm van synergie.”

In de regels uit de laatste strofe van ‘Stem des Harten’, raakt De Génestet de kern van de schepping, die ook van toepassing is op de kunstwerken die Doret Huibers bij voorkeur laat zien in haar galerie Bell’Arte. Ze lijken stuk voor stuk aangeraakt door een goddelijke hand of gekust door een engel. De wisselende exposities zijn 24/7 van 10:00 tot 22:00 uur vrijblijvend te bezoeken.

Heeft u een vraag of bent u geïnteresseerd in een kunstwerk? Neem dan contact op met Doret Huibers via welkom@gallerybell-arte.com of telefoonnummer +31 (0)6 54 35 34 64

Avid promo
SpelenPlay